Lehtikuusi 28*120*4000 mm

10.00 

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Lehtikuusi 28*120*4000 mm

Lehtikuusi (Siperian lehtikuusi) on mäntykasveihin kuuluva havupuu. Lehtikuusi on luontaisesti lahonkestävää ja sitä käytetään rakentamisessa sekä ulko,- että sisärakentamisessa. Lehtikuusen yleisimpiä rakennuskohteita on terassien kansilaudoitus. Lehtikuusta voi verrata painekyllästettyyn puuhun kestävyydeltään. Tuotteessa ei kuitenkaan ole myrkyllisiä suoja-aineita vaan on se on luonnostaan lahonkestävää puuta. Näin ollen se sopii erittäin hyvin terassirakentamiseen. Erityisesti lehtikuusen sydänpyy on erittäin kestävää. Tuotetta käytetään myös paljon ulkovuorena, ulkokalusteissa, ulkorakennuksissa sekä laiturirakentamisessa. Vedessä lehtikuusi muuttu “kivikovaksi” ja näin ollen se sopii erittäin hyvin juuri laiturirakentamiseen.

Lehtikuusi on luontaisesti lahonkestävää. Näin sitä ei tarvitse pintakäsitellä lainkaan. Tuote on myrkytön luonnontuote. Lehtikuusi kestää lahoamatta noin 20-30 vuotta maasta irti asennettuna. Lehtikuusi on siis kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Laudan väri muuttuu UV- säteilyssä kauniin harmaaksi noin 2-3 vuodessa.  Lehtikuusen lahonkesto-ominaisuuksista johtuen emme suosittele sen pintakäsittelyä lainkaan. Luonnollinen harmaantuminen alkaa välittömästi kun lauta saa luonnonvaloa. Harmaantumista voidaan toki nopeuttaa rautasulfaatilla. Käsiteltynä rautasulfaatilla harmaantuminen tapahtuu 1-2 viikossa. Lehtikuusella saa luonnollisen, persoonallisen ja elävän ilmeen terassille tai muuhun kohteeseen. Mikä parasta, tuote on ekologinen valinta.

Lehtikuusi on kosteudeltaan noin 10-20 %. Lehtikuusi on huomattavasti kuivempaa kuin esim. painekyllästetty, joten se tulee turpoamaan asennuksen jälkeen. Suositeltava asennusrako tulisi olla noin 5 mm. Lehtikuusen kiinnittämiseen tulee käyttää 4*50 mm RST ruuveja. Siperian lehtikuuseen kiinnittämisessä olisi suositeltavaa porata esireiät ennen ruuvaamista halkeilun estämiseksi, erityisesti laudan päätyjä kiinnittäessä. Näin vältytään terassilautojen halkeamiselta.

 

Lehtikuusen edut lyhyesti:

– Ekologinen vahtoehto.

– Lahonkestävä ilman pintakäsittelyä.

– Erittäin tiukkasyinen puu.

-Helppohoitoinen materiaali.

-Luonnollinen ilme terassille.

-Kestävä luonnonmateriaali.

 

Lehtikuusen tekniset tiedot:

– Leveys 120 mm

-Paksuus 28 mm

-Ptuus 4000 mm

 

Lehtikuusen hintatiedot:

Hinta  10 € / lauta

Metrihinta 2,50 € / m

Neliöhinta  20,83 € / m2

 

Huomioitavaa tuotteessa:

Varsinkin kattamattomissa terasseissa ja laitureissa saattaa noin vuoden jälkeen ilmetä  pinnan tikkuuntumista. Tämä on siperian lehtikuuselle luontaista. Tikkuuntumista voi poistaa hiomalla laudan pintaa 180 karkeuden hiomapaperillaAjan kuluessa auringonvalo, sekä kosteuden- ja lämpötilanvaihtelut saattavat aiheuttaa pinnassa mikrohalkeilua. Lehtikuusi on luonnontuote, joten nämä ominaisuudet kuuluvat osana tuotteeseen.

Tästäkin tuotteesta voit saada mallipalan veloituksetta. Lehtikuusi on uusi tuote valikoimassa ja sitä ei ole vielä valittavissa mallipala/tarjouspyyntö kaavakkeella. Voit pyytää mallipalan sähköpostilla.

Lisätiedot

Paino5 kg
Mitat4000 × 120 × 28 cm
Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimmme. Olemme komposiittituotteiden maahantuoja. Asiakkaalla on mahdollisuus ostaa komposiittilautaa suoraan verkkosivuiltamme, ilman välikäsiä. Näin voimme mahdollistaa kilpailukykyisen hinnan. Voimme tarjota hyvän tuotteen, hyvään hintaan. Meiltä voi tilata ilmaiset mallipalat suoraan kotiin ja tutustua tuotteeseen konkreettisesti. Tämä helpottaa terassin suunnittelua ja oikean tuotteen, sekä värisävyn valintaa. Valikoimastamme löytyvät tarkkaan valitut hyvät värisävyt komposiittilaudasta, sekä kiinnikkeet ja tuotteet terassin viimeistelyyn. Komposiittilauta sisältää 50% puuta, 40% muovia ja 10% suoja-aineita (UV yms.) Komposiittilaudassa käytettävä muovi on ekologisesti uudelleen käytettävää kierrätysmuovia. Komposiittilaudassa yhdistyvät kahden eri materiaalin hyvät puolet. Puun lämpö ja muovin lujuus. Komposiitti sopii hyvin terassi-, parveke- ja laituri rakentamiseen. Komposiittilaudasta tehtyä terassia ei tarvitse pintakäsitellä. Helppohoitoisuus on yksi komposiitin parhaita ominaisuuksia. Harjaus ja pesu vedellä tai miedoilla pesuaineella riittävät. Komposiitti materiaalina sopii niin modernin kuin perinteisemmän talon/kohteen terassimateriaaliksi. Komposiittilaudalla saat tehtyä huolitellun, tyylikkään ja helppohoitoisen terassin.