Lehtikuusi 28*145*4000 mm sileä luokka V/VI

13.00 

Varasto loppu

Kuvaus

Lehtikuusi 28*145*4000 mm sileä

LAATULUOKKA V/VI

Lue täältä mitä laatuluokka tarkoittaa.

https://www.puuinfo.fi/puutieto/sahatavara/laatuluokat-nimitykset-ja-mitat

Lehtikuusi (Siperian lehtikuusi) on mäntykasveihin kuuluva havupuu. Lehtikuusi on luontaisesti lahonkestävää ja sitä käytetään rakentamisessa sekä ulko,- että sisärakentamisessa. Lehtikuusen yleisimpiä rakennuskohteita on terassien kansilaudoitus. Lehtikuusta voi verrata painekyllästettyyn puuhun kestävyydeltään. Tuotteessa ei kuitenkaan ole myrkyllisiä suoja-aineita vaan on se on luonnostaan lahonkestävää puuta. Näin ollen se sopii erittäin hyvin terassirakentamiseen. Erityisesti lehtikuusen sydänpyy on erittäin kestävää. Tuotetta käytetään myös paljon ulkovuorena, ulkokalusteissa, ulkorakennuksissa sekä laiturirakentamisessa. Vedessä lehtikuusi muuttu “kivikovaksi” ja näin ollen se sopii erittäin hyvin juuri laiturirakentamiseen.

Lehtikuusi on luontaisesti lahonkestävää. Sitä ei tarvitse pintakäsitellä lainkaan. Tuote on myrkytön luonnontuote. Lehtikuusi kestää lahoamatta noin 20-30 vuotta maasta irti asennettuna. Lehtikuusi on siis kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Laudan väri muuttuu UV- säteilyssä kauniin harmaaksi noin 2-3 vuodessa. Värinmuutos on syytä ottaa huomioon terassin suunnitteluvaiheessa. Lehtikuusen lahonkesto-ominaisuuksista johtuen emme suosittele sen pintakäsittelyä lainkaan. Luonnollinen harmaantuminen alkaa välittömästi kun lauta saa luonnonvaloa. Harmaantumista voidaan toki nopeuttaa rautasulfaatilla. Käsiteltynä rautasulfaatilla harmaantuminen tapahtuu 1-2 viikossa. Lehtikuusella saa luonnollisen, persoonallisen ja elävän ilmeen terassille tai muuhun kohteeseen. Mikä parasta, tuote on ekologinen valinta.

Lehtikuusi on kosteudeltaan noin 10-20 %. Lehtikuusi on huomattavasti kuivempaa kuin esim. painekyllästetty, joten se tulee turpoamaan asennuksen jälkeen. Suositeltava asennusrako tulisi olla noin 5 mm. Lehtikuusen kiinnittämiseen tulee käyttää 4*50 mm RST ruuveja. Siperian lehtikuuseen kiinnittämisessä olisi suositeltavaa porata esireiät ennen ruuvaamista halkeilun estämiseksi, erityisesti laudan päätyjä kiinnittäessä. Näin vältytään terassilautojen halkeamiselta.

 

Lehtikuusen edut lyhyesti:

– Ekologinen vaihtoehto

– Lahonkestävä ilman pintakäsittelyä

– Erittäin tiukkasyinen puu

-Helppohoitoinen materiaali

-Luonnollinen ilme terassille

-Kestävä luonnonmateriaali

 

Lehtikuusen tekniset tiedot:

– Leveys 145 mm

-Paksuus 28 mm

-Ptuus 4000 mm

 

Lehtikuusen hintatiedot:

-Hinta 13 € / lauta

-Metrihinta 3,25 € / m

-Neliöhinta  22,40 € / m2

 

Huomioitavaa tuotteessa:

Varsinkin kattamattomissa terasseissa ja laitureissa saattaa noin vuoden jälkeen ilmetä  pinnan tikkuuntumista. Tämä on siperian lehtikuuselle luontaista. Tikkuuntumista voi poistaa hiomalla laudan pintaa 180 karkeuden hiomapaperillaAjan kuluessa auringonvalo, sekä kosteuden- ja lämpötilanvaihtelut saattavat aiheuttaa pinnassa mikrohalkeilua. Lehtikuusi on luonnontuote, joten nämä ominaisuudet kuuluvat osana tuotteeseen. Lehtikuusen väri muuttuu harmaaksi ajan kuluessa.

Tästäkin tuotteesta voit saada mallipalan veloituksetta. Lehtikuusesta on kirjoitettu teksti blogiin. Suosittelemme lukemaan myös sen. -> Uusi vuosi ja uusi ekologinen tuote valikoimassa!

Lisätiedot

Paino8 kg
Mitat400 × 14.8 × 2.8 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lehtikuusi 28*145*4000 mm sileä luokka V/VI”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...